Велик пост (Великденски пост) или Света Четиридесетница - през тази година, заради „късния” Великден, постът започва на 18 март 2013, веднага след Сирни Заговезни.

На този ден вярващите заговяват за последно с месо, което е забранено да се яде до Великден. Една седмица след тях са Сирни за­говезни. 3аговява се със сирене и яйца и от следващия ден започват Великите пости.
Постите са свързани със с...


ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК!!!!!

Днес се навършват 135 години от Освобождението на България. Националния празник ще бъде отбелязан с тържествени церемонии в цялата страна.
Пред паметника на Незнайния воин в столицата от 11 ч. тържествено ще бъде издигнато националното знаме. Час по-късно пред президентството ще бъде извършена празнична смяна на караула. По същото време в зала "България" ще започне ...


Хайде на мезето!
Хайде на винцето!
Че баба Марта ни поръча
и с мартенички ни заръча
да се забавляваме и
докрай да се раздаваме!...Създаването на Винарско имение Драгомир е продиктувано от мечтата на двама български енолози- Наталия Гаджева и Константин Стоев да променят представите за българското вино – атрактивно, интересно, с постоянно качество през годините, разнообразие във вкусовете на отделните марки.
В основата на сътворяването на вината е опита им като специалисти, подтикван от непрекъснатия интерес към експеримента...


Международният ден на жената се празнува всяка година на 8 март. Това е ден за международно признание на икономическите, политическите и обществени постижения на жените.
Започнал като политическо събитие на социалистите, празникът постепенно става част от културата на много страни (предимно Източна Европа, Русия и страните от бившия Съветски блок). В някои страни денят губи политическата си окраск...


Усещаш, че литваш - тя дава крила.
Най-светлото чувство навярно е тя.
За нея си вечно готов - навярно това е Любов!

Честит празник!...


В деня на влюбените през 2005 г бе отворена "Пицарела"!

Каним Ви да споделите с нас този празник на 14.02:)

ОЧАКВАЙТЕ МНОГО ИЗНЕНАДИ И ПОДАРЪЦИ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ДЕН!!!!!
...


Наближава празника на всички влюбени!И още не сте решили къде да заведете половинката си?!
Решението е едно:

"ПИЦАРЕЛА"- НЕНАТРАПЧИВА АТМОСФЕРА, ДИСКРЕТНО ОБСЛУЖВАНЕ И ДОСТЪПНИ ЦЕНИ;)...