Петльовден е български народен празник, обичай с регионално разпространение. Празнува се на 20 януари (нов стил ) или на 2 февруари (стар стил).
Приеман е като мъжки празник за стимулиране на плодовитостта на момчетата; на някои места е разглеждан и като мъжки аналог на обичая Бабинден, а според някои изследователи, е наследник на древен славянски празник в чест на лова и пчеларството, на който се...


Трифон Зарезан (или Ден на лозаря) е български народен празник в чест на свети Трифон. Чества се от лозарите, соколарите, градинарите и кръчмарите на 14 февруари (по григорианския календар) или на 1 февруари (по новоюлианския календар), когато Българската православна църква официално отбелязва Трифоновден. Празникът се среща още като Зарезановден, Трифун Чипия, Трифун Зарезой, Трифун пияница.
Рано...


Започва "ФЕВРУАРИ- МЕСЕЦ НА ЛЮБОВТА" в "Пицарела"!Очаквайте романтика, вкусни изкушения и едно легендарно вино:)...


ПРЕЗ " ФЕВРУАРИ-МЕСЕЦ НА ЛЮБОВТА" В ПИЦАРЕЛА ОЧАКВАЙТЕ:

* Каберне Совиньон & Мерло Цар Симеон Резерва, 2008, Санта Сара

През 1989 пада Берлинската стена! 1989 е и първата реколта на Zar Simeon Reserva – далеч преди Цар Симеон да се върне в България!
Това е виното, което донася промяната – първият етикет, различен от всички, наложени на пазара еднотипни етикети от времето на социализма.
Това е пъ...


ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ......МОАК- НАШЕТО КАФЕ:
Марката „MOAK“ (Caffe MOAK) води своето начало от град Модика, остров Сицилия в Италия, който през времето на своята хилядолетна история е бил част от най-великите цивилизации: гръцка, римска и арабска. В този град, през 1967 година била основана компанията Caffe Moak SpA, а името й било избрано в израз на уважение към арабите, които открили кафето още през 9...


По случай Бабинден, "Пицарела" подарява бутилка вино на първите трима, направили резервация в заведението за вечерта!!!!Срокът за записване е до 17 ч на 21.01.2013 г:)...


Бабинден е един от големите народни женски празници, посветен на "бабите" - жените, които помагат при раждане, и на младите булки и невести, които са раждали. Обредността през този ден е подчинена главно на желанието да се засвидетелстват почит и уважение към възрастните жени, които са "бабували" на родилките.

Още преди изгрев слънце майките с деца от една до тригодишна възраст отиват на чешмата...


И яйцата също плачат, когато дойде време за закуска в "Пицарела":)
* Омлет с кашкавал- 3.75 лв
* Омлет с шунка и гъби- 4.75 лв
* Омлет със спанак и сирене- 3.85 лв
* Яйца на очи с бекон, червен боб и кисели краставички- 3.85 лв
* Бъркани яйца със сирене- 2.75 лв...


Време е за ново начало,
Време е за нови надежди,
Време е за нови хоризонти!
С пожелание за мир,просперитет
и щастие в предстоящата година:)
Екипът на "Пицарела" Ви очаква отново на 2.01.2013 г
...


НА ВСИЧКИ СВОИ ПАРТНЬОРИ "ПИЦАРЕЛА" ПОЖЕЛАВА:
Нека огнище да топли ръцете Ви,
Вино да топли сърцата Ви,
Обич да топли душата Ви
И бог да Ви закриля в делата Ви.
Весела Коледа!...